Feel like a geek and get yourself Ema Personal Wiki for Android and Windows

10 July 2009

Gebaren

Op de website van het gebarencentrum staat een uitgebreide woordenlijst met filmpjes van gebaren uit de nederlandse gebarentaal. Omdat wij zelf proberen onze "baby's" (0 en 2) wat babygebaren bij te brengen, maken we veel gebruik van de zoekfunctie. Die werkt helaas niet zo handig. Het gebarencentrum werkt gelukkig aan verbetering. In de tussentijd voorziet het programma "Gebaren" in een alternatieve zoekfunctie voor de website.


De inhoud van het programma Gebaren is volledig afkomstig van Het Gebarencentrum. Alle filmpjes enuitleg kunnen ook op deze website bekeken worden. Voor volledige functionaliteit, zoals grammatica, subsets van het woordenboek, enalgemene achtergronden, zie de website www.gebarencentrum.nlGebarenHet programma "Gebaren" kun je op een WindowsXP / Vista computer installeren. Je computer moet wel minimaal het .NET framework versie 3.5 geinstalleerd hebben en een recente versie van Windows Media Player. Je merkt het vanzelf als je die nog moet installeren: als .NET 3.5 ontbreekt geeft de installatie een foutmelding, en als Windows Media Player geupdate moet worden, zie je dat aan het ontbreken van de filmpjes nadat je een woord hebt gezocht.Als je het programma hebt geïnstalleerd, kun je over het gebruik van het programma lezen in de handleiding. Raadpleeg de handleiding via het "Help" menu.Twee dingen die niet aanstonds duidelijk zijn:


  1. Zoek met een Hoofdletter om niet een deel van het woord te zoeken, maar alleen woorden die beginnen met de ingetypte term.

  2. De eerste keer dat je het programma opstart, duurt het even voordat je kunt zoeken, omdat hij de lijst met woorden van de website moet downloaden.

No comments: